SANDWICH PANEL GLASSHOUSE

Building a glasshouse for a garden centre.


In December 2020 Ebtech Glasshouse Systems completed the build of a glasshouse completely clad in sandwich panels at a Garden Centre in Hampshire.


Our clients remit was for us to remove their existing twin span Polytunnel and wooden canopy area, leaving the brick toilet block in situ and build a glasshouse around it to create a new and fresh environment.


The works included making good and slightly extending the concrete base and building a breeze block wall.


We constructed the glasshouse with the posts directly chemically anchored to the concrete base.


The glasshouse was completely clad in sandwich panels on the walls and roof with a sliding door at one end.


Once completed the floor was painted and the area was used as a new sales showroom for outdoor garden furniture.


The new facility also provided toilets that were no longer exposed to the external conditions.



The new use of the area has provided the client with the opportunity to showcase a lot more of their products in a cool and fresh environment.


For more information on this kind of structure, please do not hesitate to contact us.

Ebtech Glasshouse Systems are providers of new or used glasshouses, benching & irrigation systems, heating & screening and complete turnkey projects from conception to completion. Contact us to discuss your ideas and plans or visit www.ebtechglasshouses.co.uk